SİVİL SAVUNMA KULÜBÜ YANGIN TATBİKATI YAPILDI

Alaşehir, 28 Şubat 2024 – Piyadeler İlkokulu ve Ortaokulu Sivil Savunma Kulübü tarafından bugün, olası bir yangın senaryosuna karşı tahliye ve ilk yardım tatbikatı düzenlendi. Tatbikata, okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve itfaiye ekipleri katıldı.

Tatbikat, okul binasında bulunan yangın alarmının çalmasıyla başladı. Alarmı duyan öğrenciler ve öğretmenler, panik yapmadan ve hızlı bir şekilde binayı tahliye ettiler. Tahliye sırasında öğrenciler, Sivil Savunma Kulübü üyelerinin ve öğretmenlerin yönlendirmelerini takip ettiler.

Bina tahliyesinin ardından, itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürme ve ilk yardım uygulamaları hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Öğrenciler, yangın söndürme tüplerini nasıl kullanacaklarını ve ilk yardım müdahalelerini nasıl yapacaklarını uygulamalı olarak öğrendiler.

Tatbikatın ardından, okul müdürü Osman Suat ÇETE yaptığı açıklamada, "Bugünkü tatbikatın amacı, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin olası bir yangın durumunda nasıl davranmaları gerektiğini öğrenmelerini sağlamaktı. Tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini düşünüyorum. Sivil Savunma Kulübümüze ve itfaiye ekiplerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Tatbikatın Önemi:

Yangın tatbikatları, olası bir yangın durumunda panik yaşanmadan binanın hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak için büyük önem taşımaktadır. Tatbikatlar ayrıca, öğrenci ve öğretmenlerin yangın söndürme ve ilk yardım müdahaleleri hakkında bilgi sahibi olmalarını da sağlar.

Sivil Savunma Kulübü Hakkında:

Sivil Savunma Kulübü, öğrencilere doğal afetler ve kazalar gibi acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitim vermek amacıyla kurulmuştur. Kulüp, çeşitli eğitim ve tatbikatlar düzenleyerek öğrencilerin afet bilincini ve ilk yardım becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Alican AKÇİÇEK ve Enis MÜMİNOĞLU Öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 12:20 - Görüntülenme: 11