SİVİL SAVUNMA KULUBÜ PANOSU HAZIRLANDI

Sivil Savunma Kulübüne Hoş Geldiniz!

Merhaba Piyadeler Ortaokulu Ailesi!

Sivil Savunma Kulübü olarak, güvenliğiniz ve hazırlıklı olmanız bizim önceliğimizdir. Acil durumlar ve doğal afetler karşısında bilinçli olmanın ve doğru adımları atmanın önemi büyüktür. Bu panoda, sizin için hazırladığımız bilgilerle kendinizi ve çevrenizi korumak için neler yapabileceğiniz konusunda rehberlik sağlıyoruz.

Acil Durum Planı:

• Yangın: Yangın alarmını duyduğunuzda sakin olun ve acil çıkış yollarını kullanarak hızlıca binayı terk edin. Toplanma noktasına gidin ve yetkililere bilgi verin.
  • Deprem: Deprem anında masanın altına veya sığ bir alana çökün, başınızı ve boyunuzu koruyacak şekilde ellerinizi başınızın üzerine koyun. Daha sonra dışarı çıkın ve bina içinde değil, açık alanda güvenli bir yere gidin.
  • Acil Durum Çantası: Her zaman hazırda bulunduracağınız bir çanta içerisinde su, gıda, ilaçlar ve temel acil durum malzemeleri bulundurun.

İlk Yardım Bilgileri:

• Küçük yaralanmalarda temiz bir bez veya bandajla yarayı kapatın ve kanamayı durdurun.
  • Bilincini kaybeden birini gördüğünüzde, hemen yetkililere haber verin ve kişiyi hareket ettirmeyin.
  • Acil durum numaralarını (112) her zaman telefonunuzda bulundurun ve kullanımı bilin.

Sivil Savunma Eğitimleri:

• Sivil Savunma Kulübü olarak düzenlediğimiz eğitimlere katılın ve kendinizi daha da hazırlıklı hale getirin.
  • Yangın tatbikatları ve deprem tatbikatlarına katılarak gerçek bir durumda nasıl hareket etmeniz gerektiğini uygulamalı olarak öğrenin.

Unutmayın, bilgi güçtür ve hazırlıklı olmak hayat kurtarır! Sivil Savunma Kulübü olarak, her zaman sizin yanınızdayız.

08-02-202408-02-202408-02-202408-02-202408-02-2024

Yayın: 08.02.2024 - Güncelleme: 08.02.2024 10:32 - Görüntülenme: 17