Geleceğin İcadı: Piyadeler Ortaokulu'nda Bilim ve Teknoloji Haftası

Piyadeler Ortaokulu, öğrencilerin bilimsel ve teknolojik gelişmelere olan ilgisini artırmak ve bilimle teknolojiyi buluşturarak geleceğe yönelik vizyonlarını güçlendirmek amacıyla Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri düzenledi. Okulun geniş kapsamlı etkinlikleri, öğrencilerin merakını artırmak ve onları bilimsel düşünme becerileriyle donatmak için çeşitli etkinliklerle doluydu.

Hafta boyunca süren etkinlikler arasında bilim fuarı, teknoloji yarışmaları, atölye çalışmaları ve seminerler yer aldı. Öğrenciler, çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirerek doğanın sırlarını keşfettiler ve teknoloji alanında projeler geliştirdiler. Bu etkinlikler, öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmakla kalmadı, aynı zamanda takım çalışması, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmelerine de yardımcı oldu.

Bilim fuarı, öğrencilerin proje tabanlı öğrenme deneyimlerini sergilediği bir platform oldu. Öğrenciler, kendi hazırladıkları deneyler ve buluşlarıyla bilim dünyasına adım attılar. Kimi öğrenciler, bitkilerin büyümesini etkileyen farklı faktörleri araştırırken, diğerleri elektrik devreleriyle ilgili deneyler gerçekleştirdiler. Bu etkinlik, öğrencilerin bilimsel yöntemleri uygulamalarına ve sonuçlarını sunmalarına olanak sağladı.

12-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 11:09 - Görüntülenme: 26