10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA PROGRAMI

Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Öğrenciler ve Saygıdeğer Veliler,

Bugün, Türk milletinin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal ettiği 10 Kasım'ı anma ve yad etme günüdür. Onun aziz hatırasını yaşatmak, ilkelerini benimsemek ve ona olan minnet ve şükran borcumuzu ödemek için bir araya geldik.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarih sahnesine çıktığı günden itibaren milletimize ışık tutmuş, bağımsızlık mücadelesiyle tarihe adını altın harflerle yazdırmış büyük bir liderdir. Onun liderliğindeki Türk milleti, yokluk içinde, düşman işgali altında kalmış bir ülkeden, bağımsız ve modern Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak tarih sahnesinde hak ettiği yere gelmiştir.

Atatürk, sadece askeri zaferlerle değil, aynı zamanda düşünsel bir önder olarak da ön plana çıkmıştır. Bilime, sanata, kültüre ve eğitime verdiği önemle, Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmış ve milletimize çağdaş bir kimlik kazandırmıştır.

Bugün, bu anlamlı günde, Atatürk'ü anmak ve onun mirasına sahip çıkmak üzerimize düşen en önemli görevlerden biridir. Onun ilkelerine sadık kalarak, bilime ve eğitime önem vererek, birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşarak, birlik ve beraberlik içinde geleceğimizi inşa etmeliyiz.

Sevgili Öğrenciler, Atatürk'ün bize miras bıraktığı bu güzel ülkede, onun gösterdiği hedeflere ulaşmak için azimle çalışmalı, bilgiyle donanmalı ve her alanda en iyi olma gayreti içinde olmalıyız. Birbirimize destek olmalı, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için birlikte mücadele etmeliyiz.

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve minnetle anarken, onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak, ülkemizi daha da ileriye taşıma sorumluluğunu hissetmeliyiz. Onun bize bıraktığı mirası koruyarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha güçlü, daha çağdaş ve daha aydınlık bir geleceğe taşımalıyız.

Unutmayalım ki, Türk milleti olarak büyük ve güçlü olmanın yolu, Atatürk'ün gösterdiği yoldan gitmekten geçer. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyor, onun ilkeleri doğrultusunda daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağımıza olan inancımızı bir kez daha yineliyorum.

Saygılarımla.

Okul Müdürü:Osman Suat ÇETE